Градът притихна под снежна пеленаМонтана осъмна под снежна пелена.В града се сипе сняг на

...
Градът притихна под снежна пеленаМонтана осъмна под снежна пелена.В града се сипе сняг на
Коментари Харесай

В Монтана започна да вали сняг на парцали

Градът притихна под снежна пелена

Монтана осъмна под снежна пелена.

В града се сипе сняг на парцали.

Припомняме ви, че за през днешния ден в областта е обявен червен код за обилни снеговалежи, като се чака снежната завивка да доближи до 30 сантиметра.

От Министерство на вътрешните работи предизвестяват водачите да заобикалят пътувания през уикенда.

От Национален институт по метеорология и хидрология също излязоха с предупрежде

ние:

Министерство на вътрешните работи предизвести пътуващите през планинските проходи да бъдат с готови коли. В противоположен случай, полицията ще стопира всички, чиито коли не са оборудвани за зимни условия.

За по-малко от час снегът съумя да натрупа в Монтанско. Над 10 машини чистят региона. На прохода „ Петрохан ” ситуацията също е зимна. Пътят е заснежен, само че измит, обясниха от АПИ.

Ограничено е придвижването на тежкотоварни транспортни средства над 12 тона по път II-35 Троян - Кърнаре през проход " Троянски " заради снеговалеж.

В утринните часове на съботния ден на Прохода на Републиката вали дъжд и „ Хаинбоаз ” е отворен за придвижване. Съветите за следобеда обаче са на път да се потегля с топли облекла, цялостни резервоари и подобаващи за зимни условия гуми, заяви Нова тв.

От Министерство на вътрешните работи приканват да не се пътува през прохода „ Шипка ", където нормално натрупва най-вече сняг.

От последните минути стана ясно, че има доста закъсали тежкотоварни коли на околовръстния път на Монтана. Шофьора споделят, че снежната завивка е едвам 5 сантиметра, само че изпод е лед, което затруднява придвижването на камионите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР